Hip hei ei ole nälkä ei! Nyt on popsittu kokonainen herkkumenu juhlameikissä ja vallan hienoissa fiiliksissä. Ja arvaattekos missä? No ihan oman kodin pöydän äärellä. Ei siis mitään juhlaa – ainoastaan työn juhlaa.

Huhtikuun lopussa ilmestyy Hyvä Terveys –lehden ruokaliite, jonne tein jutun tänään. Inspiraationa oli jouluna tekemäni ulkomaan matka ja lounas, jonka söin polttavan auringon alla.

Ruokajuttujen tekeminen on hauskaa, koska niissä voi yhdistää niin monta asiaa joista pidän: ruoka, kattaukset, askartelu, kukat ja kirjoittaminen. Lisäksi tykkään kuvauksien säpinästä ja kaiken etukäteen miettimisestä. Aika kuluu mieluisten asioiden parissa siis. Eilen kokeilin kaikki ruuat ja kirjoitin reseptit ylös ja tein esivalmistelut tälle päivälle. Eli pilkoin, raastoin, liotin, leivoin ja kirjoitin listoja. Ja tietysti ennen sitä kävin ruokakaupassa ja vähän astiakaupassakin. Osa kattaustarvikkeista on ulkomaan tuliaisia kahden vuoden takaiselta moottoripyörämatkalta Afrikkaan. Oli hauskaa käyttää niitä ja muistella matkaa. Aika mahtavaa, reseptit ja astiat ovat molemmat tuliaisia ja muistoja lomamatkoilta.

Päiväni alkoi jo viideltä aamulla, kun heräsin. Olen syntymästäni saakka ollut aamuvirkku, mikä on ainoastaan positiivista. Aamun hiljaisina hetkinä saan eniten aikaan ja kesäaamujen taianomainen valo ja tunnelma on parempaa kuin mitkään maailman energiajuomat. Talvella saatan pistää takkaan tulet ja leipoa jotain perheelle, kun muut vielä pötköttävät unia nähden. Mutta tänä aamuna oli tarkoitus lähteä kukkatukkuun, ostamaan rekvisiittaa kuvaukseen. Tukku aukesikin vasta seitsemältä, joten join kupin kahvia ja askartelin kattaukseen sopivat serviettirenkaat. Kukkatukussa on töissä ihania ihmisiä, mikä varmaan johtuu siitä, ettei niiden kukkakaunottarien seurassa voi olla kuin onnellinen.

 

Ensimmäiseksi meille tuli Pinksu maskeeraaman rouva kokin :D täällä nyt siis kirjoittelen tekoripset ojennuksessa! Kuvaukset sujuivat mallikkaasti ja ruoka oli hyvää! Istuimme hyvän tovin pöydän ääressä, kun työt oli tehty ja puhuimme mm. kauneusleikkauksista ja suojeltujen eläinlajien salametsästyksestä.

Tämä hieno päivä on myös ajankohtainen puheenaihe: työssä viihtymien. Yksi unelmieni ammatti olisi päästä kertomaan yrityksiin, kuinka heidän tulisi kohdella työntekijöitään. Onnellinen ihminen on terveempi, luovempi, tehokkaampi ja jaksaa puskea tiukassakin tilanteessa niin paljon paremmin, kuin hän, josta työnantaja ei pidä huolta.

Minun työtoverini ja työnantajani eilen ja tänään saavat 10+ pistettä. Kiitos teille ihanasta työpäivästä! Ja sinä, hyvä lukijani, voit katsoa iloisten päivien satoa Hyvä Terveys –lehdestä, joka ilmestyy 27.4.

Iloa!

Hanna

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hae blogista

Blogiarkisto

2012
2011
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla