Istun Helsingin Kauppatorilla seitsemän aikaan perjantai-iltana ja syön makkaraperunoita (!!!!) joiden päällä on iso pläjäys ketsuppia. Majoneesista olin kieltäytynyt. Edessäni velloo kaikenikäisiä ihmisiä, miehiä, naisia, lapsia ja koiria. Mukana on myös turisteja, jotka jotenkin erottuvat hyvin selvästi. Osalla ihmisistä on päällään 50-luvun asut. Pääosassa heinäkuun ensimmäisen perjantain illassa eivät ole niinkään ihmiset vaan toinen toistaan upeammat autot, jotka ovat vallanneet koko torin.

Näkymä on huikea. Voisin istua siinä mukulakivillä keikkuvalla tuolillani loputtomiin ja katsoa näitä ihmisiä. Osa on tullut paikalle kuten kesän jokaisena kuukauden ensimmäisenä perjantaina. Joko esittelemään upeaa autoaan tai katsomaan toisten omia. Osa on paikalla sattumalta, kun kulkureitti lämpimänä iltana on sattunut kulkemaan torin läpi.

Kuinka tässä näin kävi ja mistä on kysymys? No siis, olin juuri herännyt minulle harvinaisilta päiväunilta, oli perjantai-iltapäivä ja tajusin, ettei minulla ole mitään tekemistä ja koko perhe on poissa. Lueskelin Facebookia jossa kaikki olivat menossa jonnekin. Siinä istuessani, ystävättäreni soitti. Puhelun aikana huomasin olevani nälkäinen ja kysyin lähtisikö hän ja hänen miehensä kanssani johonkin ulos syömään. Se sopi ja pian istuin heidän autossaan matkalla kaupunkiin. Päämääräksi osoittautui ravintolan sijaan Helsingin Kauppatori ja joka kesäkuukauden ensimmäisen perjantain Cruising –tapahtuma ja illalliseksi siis makkaraperunat ja jäätelö. Maistui muuten syntisen hyvältä!

Tapahtuma on lähes 30-vuotta vanha ja se on vaihtanut paikkaa monen mutkan kautta Helsingin keskustaan Kauppatorille ja Kaivopuistoon. Myös muualla pitkin poikin kaupunkia näytti olevan erikoisten autojen kokoontumisia. Olympiaterminaalin parkkipaikalla oli upea rivi Corvetteja (Vettejä, kuten asianharrastajat sanovat!) Tapahtumasta ei ilmoitella missään, eikä autojen ihastelu maksa mitään. Niiden rakentaminen sen sijaan maksaa hunajaa ja maltaita ja aikaa! Ja totisesti ovat näkemisen väärtejä. Vai mitä tuumaatte? Ehkä kuulette kun Runaway alkaa soida korvissa? Ja muistatte TV-sarjan Onnenpäivät?

Mukavasti meni perjantai-ilta autokaunottaria katsellessa (ja kuunnellessa....kyllähän siinä V8:n jylinässä ihan oma soundinsa on.... :) )

On myös hienoa, että kaupunkiin syntyy tapahtumia itsestään ja ne elävät ilman organisaatioita ja kokouksia pölyisten pöytien ääressä. Kiitos autoharrastajat elävästä kaupungista!

Iloa päivään ihanat!

P.S.  Helsingin Ruoholahden satamaan on ilmestynyt automuseo ja kahvila. Hauska paikka, jossa kävimme vielä iltamyöhään, mutta en ottanut nimeä ylös. Kun ajelee kohti Tallinkin terminaalia niin sieltä se matkan varrelta löytyy merenpuolelta. ..... No niin mahtavaa! Riitta tiesi nimen: Golden Classics Car Show & Cafe Klikkaa ja löydät lisää tietoa :)

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hae blogista

Blogiarkisto

2012
2011
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla