Aah ihanuutta, kun tuli lunta! Rakastan talvea talvena ja kesää kesänä. Sellainen puoliväli talvi on minusta jotenkin surkea esitys. Kyllähän se Keski-Euroopassa toimii, mutta ei täällä. Pahimpia ovat ne talvet jolloin vain sataa vettä ja kaikki on ihan mustaa aamusta iltaan.

Nyt on niin paljon valoisampaa, kun lumi valkaisee maiseman, on ihanaa panna kunnolla päälle, kietoutua villoihin ja untuviin ja tehdä lämpimiä talviruokia. Pitkään hautuvia patoja, höyryäviä keittoja ja glögiä. Sytytellä niitä kynttilöitä ja laittaa takkaan tuoksuva ja rätisevä tuli. (Takkatulesta mieleeni tulee tarina jonka äitini on kertonut. Hän oli nuori äiti ja oli juuri saanut kolme sisartani nukkumaan, minä en ollut vielä syntynytkään. Oli hiljainen ja rauhallinen hetki illalla. Omaa aikaa ja rauhaa. Isäni oli työmatkalla. Hän päätti laittaa takkaan tulen ja istua sen äärellä kirjaa lukien. Kun valkea alkoi takassa räiskyä – se todella räiskyi! Mama-parka oli ladannut takan täyteen kuusihalkoja. Kipinät sinkoilivat avotakasta ympäri ämpäri kovalla paukkeella! Siinä ei paljon kirjan äärellä istuttu, vaan juostiin sammuttamassa kipinöitä ja pikku kekäleitä!! Hahahaha, niin tyypillistä, että kun haluaa olla ihanasti tapahtuu jotain riemukasta!)

Valon lisääntyminen on lumessa hyvä asia, mutta se ei ihan riitä minulle. Siis se valo. Alan talvisin mussuttaa sohvalla namusia ja muita herkkuja ja olen aivan valmis nukkumaan jo kuuden aikaan iltapäivällä. Katson usein kelloa siihen aikaan ja ajattelen, että voi apua, kuinka jaksan valvoa vielä neljä tuntia?? Ja käytännössä odotan vain hetkeä jolloin voin antaa itselleni luvan nukahtaa! Se on aivan hullua ja täysin epätyypillistä minulle. Liikunta on hyvä apu, mutta myös valo auttaa. Kirkasvalolamppuja on ollut jo vuosia mutta nyt olen kokeillut korvavaloa! Valkee korvavalo on suomalainen keksintö. Pieni Ipodin kokoinen ja näköinenkin laite on helppoa ottaa mukaan ja on muutenkin näppärä. Laitteesta lähtee kaksi johtoa joiden päissä on korvatulppiin asennetut kirkkaat led-valot. Aluksi tuntui aivan hassulta, että valot korvissa voisivat jotenkin korvata auringon paisteen!! No ei tietysti korvaakaan, siinä mielessä, että oikeaa aurinkoa, lämpöä ja kesää nyt ei korvaa mikään. Mutta korvan kautta aivoihin kulkeva valo toimii samoin kuin silmien kautta kulkeva. Kiinnostavaa vai mitä!

Aloitin kokeilun innokkaana, sillä kirkasvalohoidosta on ollut minulle apua ja olen ollut ihan normaalin energinen myös talvisin, kun olen käyttänyt aamuisin kirkasvaloa. (Olen kyllä melko energinen tyyppi, en siis kuulu sohvaperunoiden lahkoon lainkaan) Valkee ei auttanut heti –aivan, kuten kirkasvalon käyttökään ei auta. Mutta kahden viikon säännöllisen käytön jälkeen huomasin yhtäkkiä, että hetkinen – katson telkkaria ja on puoliyö! Jaksoin valvoa normaalisti ja mikä parasta en väsähtänyt yhtäkkiä iltapäivällä.

Ystävät ovat naureskelleet korvistani loistavalle valolle, kun olen käyttänyt Valkeeta heidän seurassaan. Loistavat korvat ovat huvittavat ? laite tuo siis myös hilpeyttä ja iloa muille!
Valoa päivään ja lämpöä pakkasiin!

Pus
Hanna

Kommentit (5)

Sanna
8/5 | 

Mä sain noi viime vuonna synttärilahjaksi. Uskomaton energia talvisinkin siitä asti!

Pirjo
9/5 | 

...jäi kaipaamaan aina niin positiivista ja hyvää mieltä tuovaa sunnuntai postausta.

Hyvää joulun odotusta ja rauhaisaa joulua toivototellen,

vakituinen blogisi seuraaja.

Hanna Sumari
10/5 | 

Hei Pirjo!
Kiitos ihana ihminen!! Älä vielä luovuta - Blogi tulee tänän illalla! Ajttelin, että kaikki ovat kiireisiä aamupäivän ja pistänkin tekstin tulemaan vasta illan rauhaan!

Eli tulossa!!!

Iloa päivääsi - illala 'tavataan!!'

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hae blogista

Blogiarkisto

2012
2011
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla