Tai jos ei heti lähde, niin olo helpottuu ja flunssan kesto lyhenee.
Eli terveiset vaan nuhanenältä! Tässä kun olen itseäni parannellut tuli mieleeni, että jaanpa nämä konstit muillekin.

Inkivääritee

Sain tämän ohjeen – joka monelle on varmasti tuttu – kiinalaiselta akupunktiolääkäriltä. Juoma maistuu hyvältä ja se on ainoa tuntemani lääke, joka todella poistaa kivun kurkusta. Jos ei ensimmäisellä mukillisella, niin toisella. Kipu pysyy poissa muutamia tunteja ja sitten onkin aikaa keitellä uudet teet.

3 dl vettä
3-5 viipaletta inkivääriä
lusikallinen hunajaa
tuoretta mehua sitruunasta

Laita vesi kattilaan ja lisää tuore inkivääri. Kun vesi alkaa poreilla ja on kiehumispisteessä sammuta liesi. Anna tekeytyä viitisen minuuttia ja kaada kuppiin. Inkivääriä voi tulla mukaan. Lisää hunaja ja sitruunan mehu ja juo niin kuumana kuin pystyt polttamatta itseäsi!

Sarvikuono –nenäkannu

Minulle suositeltiin nenäkannun käyttöä varmaan tuhat kertaa, mutta ajatus siitä että vapaaehtoisesti kaadan vettä sisään toisesta sieraimesta ja annan sen valua ulos toisesta, sai inhon väristykset kulkemaan pitkin ihoani. Kun jälleen kerran kannua suositeltiin minulle suosittelijana oli 8-vuotias tyttö…. Ajattelin, että okei, jos tuo pieni tähtisilmä siihen pystyy, niin pystyn minäkin! Ja vot! Siinäpä onkin aika taikakannu! Nykyään nenäkannua käyttää koko perhe ja kaikkiovat yhtä mieltä sen eduista. Nuhainen olo helpottuu, nuhan kesto lyhenee ja poskionteluntulehdusvaara pienenee.
Kannuun laitetaan siis kehonlämpöistä vettä ja pikku mitallinen (mitta on paketissa mukana) suolaa. Vettä valutetaan sieraimesta sisään ja sieltä se pukkaa toisesta ulos! Otan nenäkannun mukaan myös matkoille. Se on loistava pitkien lentomatkojen jälkeen. Minun nokkani ei ainakaan voi kovin hyvin lentokoneiden kuivassa ilmassa.

Vesipiippu

Vesipiippu on mainio apteekista saatava pikkuinen apulainen josta on iloa kun on yskä, kurkku kipeänä tai äänihuulet tulehtuneet. Kun kuiva yskä kiusaa ja kurkunpää on tulehtunut, se kaipaa kosteutusta ja se ei onnistu muulla kuin höyryä hengittämällä. Kas näin se käy:

Kaadetaan Vesipiippuun n. 1 tl keittosuolaliuosta (voidaan myös valmistaa itse: 1 rkl merisuolaa litraan vettä) tai puhdasta vettä ja huolehditaan, että vesipiipussa on koko hoidon ajan riittävästi nestettä. Vesipiipussa oleva vesi voidaan lämmittää pitämällä piippua kuumassa vesihauteessa. Lämmin neste höyrystyy tehokkaammin kostuttamaan nielua ja kurkkua. Kutittavan ja ärsyttävän yskän lievittämiseksi voi veteen sekoittaa raikastavia aineita (esim. menthol). Tehdään sisäänhengitys vesipiipun kautta (imu). Uloshengitys tapahtuu nenän kautta. Mitä useampi sisäänhengitys vesipiipun kautta tehdään, sitä tehokkaammin se kostuttaa. Käytön jälkeen huuhdotaan vesipiippu puhtaalla vedellä ja jätetään kuivumaan ylösalaisin. Tehokkaamman puhdistuksen saat keittämällä vesipiippua vedessä muutaman minuutin ajan. Vesipiippu kestää myös useita desinfiointiaineita.

Kyllä elämä on ihanaa kun henki kulkee vapaasti!

Pysykää terveinä :)

Love

Hanna

Kommentit (6)

7/6 | 

Hei!

Paras kurkkukivun poistaja on suola (tavallinen ruokasuola tai merisuola)!

Minun kurkkukipuni on lähtenyt jopa kerta kurlauksella. Tämä keino toimii aina!

Laita juomalasi puolilleen suolaa, täytä haaleaa vettä lasi täyteen, sekoita kunnes suola on liuennut. Tästä tulee sitä tehokkaampaa mitä enemmän on suolaa.

Purskuttelu suussa ja kurlaus lopuksi.Tätä ei nielaista!

Purskuttele lasillinen loppuun.

Anna suolan vaikuttaa muutaman minuutin suussa. Purskuttele pelkällä vedellä suolanmaku vähemmäksi.

Odottele kurkkukivun häviämistä. Toimii!

Kannattaa kokeilla jos haluaa olla ilman kurkkukipua!

 

Terveisin, MY

Raija
8/6 | 

Siis juomalasi puolilleen suolaa?  Haluan varmistaa annoksen,  niin tujua liuosta tulee.  Yl. ohjeissa on 1 tl suolaa/lasillinen. Jospa jostakin saisi avun kipuun.

kiax
10/6 | 

Kurkunpääntulehdukseen ei käsittääkseni suositella kuuman höyryn hengittämistä, sillä se saattaa turvottaa vielä enemmän.. vaimitensenytmeni. Muuten kyllä hyvät vinkit :)

Rute
11/6 | 

Jakaminen on huippua, kiitos että teit sen. Täällä minä nautiskelen huippujuomaa!!ü

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hae blogista

Blogiarkisto

2012
2011
Sisältö jatkuu mainoksen alla