Rakastan Saarenmaan pääkaupunkia Kuresaarta. Se on ihmisen kokoinen kaupunki, josta löytää helposti ompelijan, kirvesmiehen, hierojan, kosmetologin, puusepän, eläinlääkärin tai minkä tahansa erikoismiehen tai naisen. Kaikkialle voi kävellä ja kaikkialta löytyy kaunista katseltavaa.

Kun on monen monituista kertaa viettänyt aikaa samassa kaupungissa, alkaa pikkuhiljaa löytyä parhaat ja omimmat ’must’ paikat. Mekin syömme aina samassa ravintolassa, jonka ruokalistan osaan ulkoa ja kun meillä on ystäviä mukanamme voin jo matkalla kertoa parhaat annokset ja vinkit. Kahvia en juo ravintolassa vaan menen kahvilaan.

Paras kahvila on Vanalinna Kohvik Kauba-kadulla. Sen leivonnaiset ovat ihania ja valikoima on suuri. Pullat, wienerit ja piiraat maistuvat siltä, että leipuri rakastaa työtään. Ne näyttävät kotoisilta – ei tehdasmaislta ja maisuvat suloisilta. Hyllystä on turha hakea croissanttia, bagelia tai karjalanpiirakkaa – se on täytetty Virolaisilla herkuilla. Sokeria on käytetty lempeällä kädellä ja täytteet löytyvät Viron metsistä ja puutarhoista. Omenaa, kirsikkaa, pähkinää, (niin Viron lehdoissa kukoistavat pähkinäpensaat ja tienvierillä kasvaa villiomenapuita! Vaikka luulen etteivät nämä pullien täytteet ehkä olekaan sieltä kerättyjä) porkkanaa, kaalia ja niin - nakkeja! Wienerpirukas on nakkipiirakka – lasten suosikki ja nakit tulevat Saarenmaan makkaratehtaasta.

Joskus, kun herään aikaisin ja muut tuntuvat vain kuorsaavan sängyissään, hyppään autoon ja ajan 25 km taloltamme Kuresaareen ja käyn ostamassa aamiaistarpeet Vanalinna Kohvikista. Siellä karkaa kyllä aina mopo hiukan käsistä ja mukaan tarttuu aika monta paperipussia täynnä leivonnaisia! Mutta paras kaikista on Võiroos. Vehnäsämpylä, jonka rapea pinta on silattu suolalla, voilla ja kananmunalla. Se on vaan niin hyvää. Sen kun halkaisee, sipaisee pintaan voita ja juustosiivun ja nauttii maitokahvin kanssa pihamaalla kaivon kannella istuen, on kyllä nautintojen ytimessä!

Pihamaa oli vielä valkoisen lumivaipan alla, mutta maistui se Võiroos kahvilan pöydässäkin ihanalta!

Mums ja pus

Hanna

Kommentit (4)

Hanna Sumari
6/4 | 

Hei Irene,

Eikö vaan olekin ihana paikka - Kuresaarta ei voi olla rakastamatta!

Hanna

Liisa L.
7/4 | 

Hei Hanna!
Olet ihastuttavasti kertonut Kuresaaresta. Suunnittelemme sinne matkaa tulevassa heinäkuussa. Kerran olemme Saarenmaalla käyneet pikaisesti. Haluaisin kysyä sinulta, voisitko vinkata jotain majoituspaikkaa!? Meitä on neljä: vanhemmat ja 18- ja 20-vuotiaat tyttäret. Matkustamme omalla autolla.
Keskusta kävelymatkan päässä ja suht edullinen hinta olisi hyvä juttu, eikä uima-altaat majoituspaikassa olisi ollenkaan pahitteeksi... Aika monta toivetta, mutta jos keksit paikkoja, jotka osuisivat edes osittain, olisi hieno homma!
Lämmin kiitos :-)
Talvisin terveisin Liisa ja muu sakki

Hanna Sumari
8/4 | 

Hei Liisa L
Laitan sinulle ideoita muutaman päivän päästä. Anteeksi että on kestänyt!
Terv Hanna

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hae blogista

Blogiarkisto

2012
2011
Sisältö jatkuu mainoksen alla